"Піндоси наступають!": Генерал пояснив, як Штати допомагають ВСУ

США надають технічну допомогу Збройним Силам України в зборі даних про розташування сил противника на окупованих територіях сходу України; таке завдання виконував і стратегічний безпілотник ВПС США, зафіксований в небі поблизу лінії розмежування.

генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко

Таку думку "Обозревателю" висловив екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко, передають Патріоти України.

"Ясна річ, він виконував розвідувальні завдання. Американці допомагають нам своїми технічними можливостями в зборі та наданні інформації. Технічні можливості у них набагато більші, потенціал - вищий, тому і організовується така взаємодія", - пояснив він.

За словами генерала, подібна співпраця "була і раніше". "Це допомагає нам в організації захисту, оборони на лінії розмежування і формування уявлення про можливості противника щодо ведення наступальних дій", - додав він.

"Обозреватель" запитав, чи могли терористичні сили збити безпілотник США. "На нашій території це був би прецедент. Тому що він не входив ані в окуповану частину, ані на територію Росії. Він летів уздовж кордону, але над територією, підконтрольною Україні", - пояснив Романенко.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...