Після Казахстану перейменувати столицю пропонують у ще одній колишній республіці СРСР

Слідом за перейменуванням столиці Казахстану в Нурсултан екс-керівник апарату президента Киргизстану Емільбек Каптагаєв запропонував перейменувати столицю Бішкек в місто Манас.

Бішкек

Назву Бішкек пропонується закріпити за одним з районів міста. Про це Каптагаєв повідомив на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

"...может нам сразу же нужно переименовать столицу в город Манас? Так было бы справедливо со всех точек зрения... А Бишкекским районом назвать нынешний Свердловский район, ведь именно там и находится Пишпекское укрепление (почему-то называемое Кузнечной крепостью) и, возможно, находилось поселение Бишкек... А существование и деяния некоего Бишкек баатыра остаются спорными, ибо нет ни одного исторически достоверного источника, кроме легенд, которые, по каким-то непонятным основаниям, с каждым годом обрастают новыми подробностями", - написав він.У коментарях деякі користувачі підтримали ідею перейменування столиці, інші категорично виступили проти.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...