Після п'яної ДТП втопив колегу в колодязі: Правоохоронці встановили обставини загадкової смерті поліцейського на Кіровоградщині (відео)

У жовтні минулого року в Кіровоградській області загинув поліцейський, якого кинув у колодязь співробітник СБУ, вважаючи його загиблим в результаті ДТП.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції написав про цю історію в Facebook, відзначивши, що розслідування вже завершено і передано до суду, передають Патріоти України.

На початку жовтня 2017 го житель міста Благовіщенське повідомив про зникнення сина, співробітника карного підрозділу місцевого відділу поліції. Після пошуків, в яких брали участь як правоохоронці, так і рідні зниклого, його тіло було виявлено в колодязі посеред поля, а машина - в прилеглій водоймі.

Як вдалося встановити в результаті розслідування, загиблий, 24-річний старший лейтенант поліції, поїхав на власному автомобілі "ВАЗ" відпочити в компанії двох дільничних офіцерів Благовіщенського відділу поліції, 27-річного співробітника СБУ і 33-річного жителя Благовіщенського району. Незважаючи на те, що сезон офіційно ще не було розпочато, вони вирішили виїхати на полювання. Перед цим вони випили - для азарту.

Потім друзі помітили косулю і вирішили переслідувати її прямо на автомобілі, однак гонки по осінньому полю старий "Жигуль" не витримав і перекинувся. В результаті ДТП власник машини, який сидів на пасажирському місці, виявився притиснутий металевим каркасом і не подавав ознак життя.

Замість того, щоб викликати поліцію і "швидку", хлопці вирішили приховати подію, щоб вона "не виплила наверх". Поклали свого друга в багажник іншого автомобіля, а потім відвезли до колодязя посеред поля. 33-річний цивільний і співробітник СБУ скинули тіло оперативника до колодязя, для надійності прикріпивши до його ноги важкий камінь. Машину ж втопили неподалік в кар'єрі.

Судово-медична експертиза виявила, що смерть поліцейського настала не через ДТП, а в результаті вбивства з необережності. Було встановлено, що причиною смерті 24-річного правоохоронця стали не травми, отримані в результаті ДТП, а механічна асфіксія від утоплення. Таким чином, якби решта учасників події викликали на місце аварії медиків, загиблий залишився в живих.

Жителю Благовіщенського району, який знаходився за кермом на момент ДТП і після брав участь в утопленні потерпілого в колодязі, оголошено про підозру за ч. 2 ст. 286 і ч. 1 ст. 119 КК України - порушення правил безпеки дорожнього руху та вбивство з необережності. На даний момент він арештований без права внесення застави.

Співробітникові СБУ інкримінують ч. 1 ст. 119 і ст. 396 КК України - вбивство з необережності і приховування злочину. Він також утримується під вартою без можливості внесення застави. Відповідні матеріали по справі передані до суду.

Що стосується ще двох фігурантів, дільничних офіцерів поліції, то вони обидва звільнені з органів. Крім того, за рішенням Благовіщенського районного суду Кіровоградської області один з них був засуджений до трьох років позбавлення волі за приховування злочину, однак на підставі ст. 75 КК звільнений від відбування покарання. Для нього встановлений випробувальний термін на 2 роки. Також начальника Благовіщенського відділу поліції звільнили з посади.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...