Після тривалої боротьби киян: У Ахметова відібрали історичну будівлю на Подолі

"Гостинний двір" перейшов у власність держави.

Право власності на будівлю "Гостинного двору" в січні 2019 року було зареєстровано за Фондом держмайна України. Про це свідчать дані держреєстру прав на нерухоме майно, передають Патріоти України з посиланням на Наші гроші.

Так, 21 січня Фонд держмайна України зареєстровано власником будівлі "Гостинного двору" площею 12752 кв м на Контрактовій площі, 4.

Зазначимо, "Гостинний двір" - торговий комплекс на Контрактовій площі в Києві, побудований в 1809 році.

Постановою Кабінету міністрів №1380 від 15 серпня 2011 року Гостинний двір був виключений з Державного реєстру пам'ятників архітектури.

20 вересня 2012 року Київрада передала "Укрреставрації" в оренду на 5 років земельну ділянку під Гостинним двором для проведення реконструкції цієї будівлі під торгово-офісний центр з гостьовою стоянкою.

Керівником "Укрреставрації" є Дмитро Ярич, який працював юристом у дружини Андрія Кравця, наближеного до екс-президента Віктору Януковича. Його називали "завгоспом Януковича".

3 серпня 2012 року Віктор Янукович виключив Гостинний двір з Переліку пам'яток культурної спадщини, що не підлягають приватизації.

24 червня 2014 року Київський апеляційний адмінсуд скасував рішення Київради про виділення землі забудовнику Гостинного двору під протиправну реконструкцію будівлі.

3 липня 2014 року Київрада розірвала договір оренди з ВАТ "Спеціальне науково-реставраційне проектне будівельно-виробниче підприємство "Укрреставрація" від 16 жовтня 2012 року.

В 2014-2016 роках суди скасували дозвіл на виконання будівельних робіт, після чого роботи припинилися.

В 2018 році Верховний суд підтримав позицію прокуратури Києва та регіонального відділення Фонду держмайна та залишив у силі постанову Київського апеляційного господарського суду, яким Гостинний двір на Контрактовій площі повернули у власність держави.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...