Після виборів з росіянами можна не церемонитися: Уряд Медведєва підготував неприємний сюрприз для громадян "наддержави-бензоколонки"

Після президентських виборів в Росії ціни на бензин почали різко зростати.

У Російському паливному союзі (РТС) відзначають безпрецедентне зростання оптових цін, передають Патріоти України з посиланням на DW.

За ними неминуче тягнуться і ціни на заправках. РТС, який об'єднує паливних роздрібних трейдерів, вже звернувся з проханням втрутитися в ситуацію до президента РФ Володимира Путіна, а "Рада товарних ринків" повідомила про "неконтрольоване" зростанні цін прем'єру Дмитру Медведєву.

Середні роздрібні ціни на бензин марки АІ-92/93 на російських заправках становили в січні, лютому і березні 2018 року 38,2 рубля за літр. У квітні показник становив вже 38,6 рубля, в травні - 39,1.а

При цьому цінники разюче відрізняються в залежності від регіону. Як повідомили експерти Thomson Reuters Kortes, максимальна роздрібна вартість бензину марки АІ-92/93 в травні 2018 становила 51,68 рублів за літр в Республіці Саха (Якутія), а мінімальна - 36,98 рубля - в Чечні.

У столиці, за даними ЦДУ ПЕК, тільки за минулий тиждень ціни на 92-й бензин виросли на 40 копійок. У підсумку в Москві не залишилося бензину дешевше 40 рублів за літр. Літр АІ-95 в на столичних АЗС подорожчав за той же період на 63 копійки і досяг 43,9 рубля.

Якщо в Москві, де рівень життя і середні зарплати вище, ніж на периферії, ця обставина сприймається поки спокійно, то в регіонах невдоволення споживачів вже проривається назовні. В Омську на 1 червня запланований мітинг проти підвищення цін.

Зростання попиту на паливо, що традиційно відзначається навесні, в цьому році є далеко не головним чинником сплеску цін. Другим важливим фактором стало зростання акцизів, які виплачують до бюджету нафтові компанії.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...