"Північний потік-2" - фсьо? "Німеччина міняє стратегію", - дипломат

На засіданні фракції ХДС/ХСС за участю канцлера Ангели Меркель 28 листопада прийнятий документ, який визначає стратегію розвитку партнерства Німеччини та України на найближчі роки.​

Про це пише в своєму Twitter посол України в Німеччині Андрій Мельник, передають Патріоти України.
«На засіданні найбільшої фракції ХДС / ХСС (246 депутатів) - за участю канцлера Ангели Меркель - прийнятий без перебільшення історичний документ, що визначає стратегію розвитку партнерства Німеччини та України на найближчі роки», - повідомив він.
У документі говориться, що «Північний потік-2» буде використовуватися РФ для розширення можливостей дестабілізації України. Також в документі констатується, що газопровід «розколює європейських трансатлантичних партнерів».
Крім того, автори заяви зазначають, що напад і затримання військовими РФ трьох суден ВМС України призвело до відновлення ескалації. Також йдеться про те, що такі дії Росії суперечать міжнародному праву. Німеччина і Польща закликали РФ поважати суверенітет України і її межі. Сторони очікують від РФ негайного звільнення українських судів і моряків.

Раніше в Бундестазі правляча коаліція Німеччини - Християнсько-демократичного союзу і Християнсько-соціального союзу - одноголосно проголосувала за заяву, яким жорстко засудила атаку Росії в Керченській протоці.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...