Півтора роки з кулею в обличчі: Історія українського героя

"Я після одужання повернувся у стрій, і лише через вісімнадцять місяців дізнався, що весь цей час носив у собі такий «подарунок»..."

Народна армія розповіла історію українського танкіста, який вісімнадцять місяців носив ворожий "подарунок" в обличчі, повідомляють Патріоти України.

— Це сталося 2014 року під Іловайськом, я туди потрапив десь за два тижні до виходу наших військ. Ми виходили колоною з оточення, по танку влучили з ПТУРа, він загорівся. На щастя, весь екіпаж встиг залишити палаючу машину, — каже Юрій.

Військовослужбовець згадує, що все навкруги палало, свистіли кулі, розривалися снаряди. Здавалося, що ворог веде стрільбу відразу з усіх напрямків.

— Колона пішла, а ми залишилися. Було зрозуміло, що сидіти на місці не можна, почали рухатися короткими перебіжками по слідах нашої техніки. І якоїсь миті, вже чітко не пам’ятаю, отримав кулю в обличчя. Це вже зараз знаю, що то була куля, а тоді просто відчув сильний удар. Потекла кров, я був напівпритомний. Потім все відбувалося, як у тумані, — згадує молодший сержант.

«Це наче швидко вмикати та вимикати телевізор», — так характеризує тодішній свій стан Юрій. Він каже, що прийшов до тями вже в полоні. Там йому медичну допомогу не надали, постійно перевозили з місця на місце із зав’язаними очима, а на третій день обміняли. Вже у шпиталі хлопцю надали необхідну лікарську допомогу.

— У Дніпрі під час огляду лікар сказала, що відчуває, ніби в обличчі щось є, зробили рентген, але він нічого не виявив, — говорить Юрій. — Вже через півтора року мені пояснили, що куля застрягла під лицьовою кісткою, тому апарат її й не виявив. Я ж після одужання повернувся у стрій, і лише через вісімнадцять місяців дізнався, що весь цей час носив у собі такий «подарунок».

Варто сказати, що Юра до війська потрапив в межах першої хвилі мобілізації. Після поранення та полону він не опустив руки, а навпаки, вирішив продовжувати боротьбу і повернувся до Збройних Сил України вже контрактником. Нині військовослужбовець є командиром танка і служить в одному з кращих танкових батальйонів української армії.

— Взимку минулого року місце, куди влучила куля, почало свербіти, було невеличке запалення, — пригадує військовий. — Одного разу хлопці мені кажуть: «У тебе щось блищить на обличчі». Я пішов до дзеркала і побачив, що крізь шкіру почав виглядати шматочок металу. Наш лікар подивися і тут же обережно витягнув серцевину від кулі калібру 5,45 мм.

Сьогодні всі рани Юрія загоїлися. Танкіст знову у строю, його екіпаж готовий будь-якої миті знову піти в бій.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...