"План Маршала" для Донбасу: Боротьба за уми і серця

Бої на Донбасі між українською армією і російськими силами тривають уже три роки, однак на сході України також важлива боротьба за уми і серця мирних жителів.

Про це в статті для Atlantic Council повідомив журналіст Аскольд Крушельницький, передають Патріоти України з посиланням на Zn.ua.

Як приклад він наводить місто Лисичанськ у Луганській області, яке було театром запеклої боротьби за визволення української території від російських військ.

Нещодавно Лисичанськ відсвяткував третю річницю визволення від терористів "ЛНР", проте поки проукраїнська частина 100-тисячного міста в цей день святкувала, були помічені і люди, які "не дуже раді жити під контролем Києва".

За словами одного з організаторів святкування визволення Лисичанська, уродженця регіону Руслана Мірошниченка, близько 20% населення міста є активними прихильниками України, а 30-40% населення - підтримують Кремль. Решта "хиляться туди, куди вітер дме".

Мірошниченко наголошує, що Києву необхідно створити загін взаємодії з цивільними, який може допомогти схилити тих, хто не визначився, на сторону України.

"Київ повинен показати, що він може забезпечити безпеку і стабільність, а демократія й українська незалежність піде на користь всім. Нам потрібен план Маршала для сходу України, який переконає людей тут, що Захід їхній друг", - підсумував він.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...