"План Маршалла" для України: ЄС та США приймають іспит розробників

"План Маршалла" для України вже отримав чіткі обриси, його презентація відбудеться наступного тижня.

Іванна Климпуш-Цинцадзе

Про це заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе в інтерв'ю "5 каналу", передають Патріоти України.

Вона зауважила, що те, як Литва підготовлює цей план для України, є надзвичайно важливим. Зокрема, Литва вже заклала підґрунтя для того, щоб презентувати цей план, аби його почули і в Євросоюзі.

"План отримав уже такі більш конкретизовані обриси зі структурою, з розумінням тих механізмів, які б мали бути засновані, з розумінням тих гравців, які б мали бути залучені для того, щоб план міг стати реальністю", - наголосила Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, план "Маршалла" вже 6 листопада презентуватимуть у литовському Сеймі для послів США, Канади, Японії та країн ЄС. Вона додала, що якщо такий план втілити у життя, то в Україні ВВП може щорічно зростати на 6-8%.

"Ми мусимо розуміти, що це лише початок шляху для того, щоби цей план отримав реальну підтримку усіх партнерів або великої кількості партнерів, які би залучились до того інвестиційного плану в 5 мільярдів доларів чи євро щорічно на інвестиції для України, з якою пропозицією йде Литва", - підсумувала Климпуш-Цинцадзе.

  • За даними першого віце-прем'єр-міністра України - міністр економічного розвитку та торгівлі Степана Кубіва, "план Маршалла" передбачає 5 млрд євро щорічної допомоги для України. За рахунок цього, стверджує він, економіка України зростатиме до 7% на рік.
  • "План Маршалла" пов'язаний з підтримкою малого та середнього бізнесу, а також із розвитком інфраструктури.
  • Документ розробляв Сейм Литви.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...