Платити доведеться цілий рік: Українцям з подачі МВФ готують нові тарифні "сюрпризи"

В рамках виконання вимог МВФ найближчим часом в Україні може з'явитися нова система перевірки отримувачів субсидій. Крім того, планується "розбити" тарифи на газ та опалення і підвищити тариф на газ.

В зв'язку з поділом тарифів на опалення і газ, українцям доведеться цілий рік платити за "розподіл" енергоресурсів на основі потужності, передають Патріоти України.

За розподіл споживачі платять і зараз, але розмір цієї плати прив'язаний до обсягів. Якщо не користуватися газом і теплом, то і за розподіл платити не потрібно. А чим більший об'єм споживання, тим вища плата за розподіл.

У МВФ з такою методикою не згодні. У вже прийнятих законах "Про ринок газу", "Про житлово-комунальні послуги", методиці НКРЕКП визначені нові підходи. Абонентську плату потрібно вносити цілий рік, а її розмір має бути фіксованим. Тобто, за газ доведеться платити, навіть якщо їм не користуєтеся, а частину від чинного тарифу на опалення доведеться платити цілий рік.

Вартість газу вирівняють відповідно до імпортного паритету. "Ввести тимчасовий механізм автоматичного коректування роздрібних тарифів на газ і опалення на шестимісячній основі в разі, якщо тарифи відрізняються на 10% або більше від рівня повного покриття собівартості (на основі імпортних цін ...)", - йдеться в підписаному меморандумі.

Нагадуємо, що якщо тариф на газ в Україні збільшити до рівня імпортного паритету, то кубометр подорожчає з 6,9 до 11,43 грн.

Остаточне рішення про те, як переглянуть вартість газу для українців, Кабінет міністрів має прийняти вже через кілька місяців. Повноцінно нові тарифи можуть зпрацювати з жовтня 2018 року.

Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...