"По мармизі отримаєте прямо у цій залі": У парламенті посварилися нардепи Береза та Вілкул

У залі Верховної Ради між депутатами "Народного фронту" Юрієм Березою та "Опозиційного блоку" Олександром Вілкулом сталася сварка.

Юрій Береза і Олександр Вілкул

Під час виступу з трибуни парламенту Вілкул заявив, що "Народний фронт", який "підтримує невеликий прошарок радикально налаштованих громадян" наполягає на прийнятті мовного закону, який передбачає "тотальну українізацію" та "мовну інспекцію", передають Патріоти України.

"Наводжу приклад, якщо вихователька у дитячому будинку щось скаже комусь із батьків іншою мовою - російською, румунською, угорською, то мовний інспектор, такий собі стукач, повинен це підслухати і вона за це отримає штраф, а можливо і більш серйозне покарання, аж до посадки у тюрму", - заявив Вілкул.

Він додав, що "побудова націоналістичної держави, зразка першої половини ХХ століття - це не Європа".

Під час його виступу у залі почалися невдоволені вигуки. Після нього до трибуни вийшов депутат від "Народного фронту" Юрій Береза, який заявив, що щойно в Раді прослухали виступ представника "п'ятої колони, який працює за гроші Кремля" і якби не було добровольців, то був би "губернатором від Путіна, малоросії чи недососії".

"Я знаю точно, що ваш час закінчився. Як би ви не гавкали на українську державу, як би ви не пищали і не злословили, українська держава проживе без вас. Ви - вирізка Росії. Ви на Росію працюєте", - заявив нардеп.

"Пан Вілкул, я до вас особисто звертаюся. Не ризикуйте, бо доведете до гріха. Не зважаючи на те, що ми тут дипломати, але по мармизі ви скоро отримаєте прямо у цій залі", - додав Береза.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...