Побачити Санту: Розповідь очевидця про подорож до Лапландії (відео)

Провідати Санта Клауса в Лапландії – з такою місією відбула в містечко Рованьємі у Фінляндії українська знімальна група.

Журналістку супроводжує 4-річна донька, котра має перевірити, чи до снаги подібна мандрівка малюкам, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Квиток на початку грудня на людину коштує 15 тисяч гривень, ближче до Різдва найдешевші будуть усі 30. Однак комфорту вартість не додасть – прямих рейсів із Києва до Лапландії немає, тому слід запасатися терпінням, забавками та їжею, бо ж навіть води в літаку менше, ніж за два євро, не вип’єте. Переліт із Борисполя до Гельсінкі триває дві години, далі сім годин до пересадки і додатковий паспортний контроль. Прикордонники дуже ретельно перевіряють ваучери готелів та зворотні квитки. Літак на внутрішньому рейсі з Гельсінкі до Рованьємі вдвічі більший, ніж міжнарожний рейс із Києва. На борту майже кожна родина з дитиною – всі мріють побачити Санту. Українців не видно, але багато азійців. Рейс триває годину.

У містечку Рованіємі з порога все свідчить про те, що це – дім Санта Клауса. Самий аеропорт у 1980-х роках побудували лише через шанувальників Санти. У містечку 60 тисяч жителів, а приймають вони щодоби вісім рейсових літаків – це не менше тисячі туристів. Сам Санта приймає лише до 17:00 вечора, таксі до нього від готелю коштує 25 євро.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...