Побачити світ: Заробітчанин розповів, як працює на круїзному лайнері і що з того має

Роман – хлопчина, який умудряється працювати собі в задоволення, бачити світ, знайомитися з людьми і відвідувати різні країни, такі недосяжні для простого українця.

"- Hello! My name is Roman!
- Hi! I`m John, engineer. What are you doing for life?
- I`m dancing.
- No, I`m dancing too. Everybody dancing, mate! How do you earn money?..”

Приблизно таким діалогом в мене починаються знайомства за кордоном з різними людьми, і не дивно! Мене звати Роман Величко і я – dancer, як то зветься англійською, по нашому - танцівник", - пише Роман у своєму блозі, передають Патріоти України.

"Я – хлопчина, який умудряється працювати собі в задоволення, бачити світ, знайомитися з людьми і відвідувати різні країни, такі недосяжні для простого українця (як в географічному, так і в фінансовому відношеннях).

Моя нога ступала (а інколи і пританцьовуючи) на територію Японії, Естонії, Тайланду, В’єтнаму, Німеччини, Іспанії, Португалії, Нідерландів, Китаю, Індії, Фінляндії, Тайваню та багатьох інших країн.

Моя основна професія – танцівник, і працюю я на круїзних лайнерах, які креслять свої маршрути навколо нашої прекрасної блакитної планети, що й дало змогу побачити перераховані вище країни.

Їхати закордон "на заробітки" я наважився, ще до того, як це стало мейнстрімом. Зараз кожен сміливець, який подав заяву на закордонний паспорт, і дочекався його, може сміливо відправлятися працювати в Польщу, бо в нього там "знайомий, якому знайомі казали, що там працюють їхні знайомі, які євро лопатою гребуть". Але паспорт я зробив у ті далекі часи, коли його ще можна було "порішати", і поїхав не в Польщу (хоча там я також був), трішки далі. А конкретніше – в Сінгапур. В цьому прекрасному місті, яке б, здавалося, було перенесено до нас з недалекого майбутнього, або з видуманих сюжетів Бредбері, стояв на плановому ремонті мій перший круїзний лайнер.

І все ж таки, чому круїзний лайнер? Насправді тут є ряд крутих переваг:

  • по-перше – робота по спеціальності (так, ця людина, яка слідує тій професії, що написана в неї в дипломі, дійсно існує);
  • по-друге – можливість подорожувати абсолютно безкоштовно, маючи дах над головою задарма і відмінне безкоштовне харчування (якби я відвідував ті місця, де я був і оплачував би все це, то сума щонайменше в 100000 $ була зекономлена)
  • по-третє – звичайно, ж як і будь-яка робота, вона дає можливість заробити і, що відкладати, оскільки витрати на кораблі мінімальні, оскільки ти маєш майже все.

Звичайно, там присутня безліч різних недоліків і проблем, які пов’язані з корабельним життям, але про них – в мої наступних нотатках, в яких я буду розповідати круті історії, казуси, проблеми і пригоди, які траплялися зі мною протягом мого "життя матроса".

Хай ваше особисте море завжди буде спокійним, а вітер – попутнім!"

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...