"Побрехеньки Кремля": Які фейки вигадували путінські пропаганд*ни задовго до ескалації на Азові

Європейська група боротьби з фальшивими прокремлівськими повідомленнями зареєструвала понад 5 тисяч випадків російської дезінформації з 2015 року. Найбільше з них – 2 тисячі – стосувалися України.

Експерти групи боротьби з пропагандою та дезінформацією Росії після ретельного аналізу визначили, що дезінформаційна кампанія щодо Азовського моря розпочалася майже за рік до захоплення українських кораблів, передають Патріоти України з посиланням на Польське радіо.

Так, спершу у Кремлі переконували, що Україна поглибила дно Азовського моря для флоту НАТО. Згодом вигадали, що влада в Києві інфікувала море вірусом холери. Окрім того, з’явилася теж інформація про те, що Сполучені Штати працюють над планами розпалювання зіткнень між Росією та Україною біля Азовського моря ще з 90-х років.

Ще 1200 згаданих у доповіді випадків російської дезінформації стосувалися США. Третє місце серед побрехеньок Кремля займає Європейський Союз – 700 випадків. Активно брехали у Росії у про Польщу – експерти зафіксували щонайменше 120 таких повідомлень. Мова йде про звинувачення в агресивній поведінці щодо Сходу, про територіальні вимоги щодо України та мрії відновити імперію.

Кремлівські пропагандисти понад 400 випадків дезінформації присвятили НАТО і Сирії, трохи менше – міграції та приблизно 40 "брекзиту".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...