Початок кінця: Відтік капіталу з Росії став рекордним за п’ять років

Іноземні інвестори вивели з Росії за минулий рік більше одного мільярда доларів.

Це найгірший показник з 2013 року, коли міжнародні інвестори вивели з РФ 3,1 млрд доларів, передають Патріоти України з посиланням на дані Bank of America Merrill Lynch - американського багатонаціонального підрозділу інвестиційних банків під егідою Bank of America.

Як зазначає видання, негативний настрій іноземних інвесторів щодо Росії зберігався більшу частину року. Тільки в січні російські фонди зафіксували приплив інвестицій в обсязі понад 0,5 млрд доларів. Потім ринок накрили дві потужні хвилі відтоку - навесні і восени.

Експерти пояснюють ситуацію, що склалася, негативним геополітичним фоном навколо Росії, зокрема, відразу декількома пакетами американських санкцій, а також падінням цін на нафту.

У той же час негативну ситуацію з втечею іноземних інвесторів компенсував високий внутрішній попит. В результаті російські фондові індекси в 2018 році виявилися одними з кращих.

Індекс Московської біржі, що розраховується в рублях, додав більше 11%, доларовий індекс РТС знизився лише на 7%. Більшість інших фондових індексів країн з групи ринків, що розвиваються (emerging markets) втратили з початку року 10-28%. Європейські індекси знизилися за цей же час на 16-20%, а американські - на 8%.

За даними сайту Investfunds, за 11 місяців поточного року в пайові інвестиційні фонди і змішаних інвестицій надійшло майже 30 млрд рублів - рекордний обсяг за всю історію фондів даних категорій. Істотно зросли вклади в акції з боку заможних росіян.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...