"Починається системна світова криза": "ЄС все більше нагадує пізній СРСР", - експерт

Євросоюз допомагає Україні, як може, але баланс у світі та геополітика вимагають від наших партнерів стриманості.

Тарас Бебешко

Про це в розповів філософ Тарас Бебешко, передають Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.

"Починається системна світова криза. Країни шукають нові шляхи організації соціального гуртожитку. Відповіді на цей виклик ще немає. Нерозуміння, куди рухатися далі, заважає Євросоюзу допомагати ефективніше. Вони не знають, що робити, щоб світ не скотився у війну всіх проти всіх. Зараз загроза дуже суттєва", - вважає він.

На думку експерта, багато подій у ЄС нагадують політику пізнього СРСР. "Вони не можуть знайти баланс між свободами й відповідальністю людей перед суспільством, між спільним і приватним. Обмежують доступ до інформації, бо вона може викликати хибні висновки. Це йде у розріз із принципами плюралізму - зворотна сторона толерантності. Відбувається селекція цінностей.

Ініціатори таких змін вважають, що роблять це для захисту громадян. Але у підсумку отримуємо величезну дискримінацію. Наприклад, негативне ставлення до курців чи м'ясоїдів. Починається подібна кампанія стосовно цукру. Людям хочуть нав'язати, що солодке вбиває. Це - визначення ворога й дискримінація. Якщо кажемо про реальну толерантність, то треба створити умови, де різні цінності можуть повноцінно спів-існувати. А не домінувати одна над одною", - пояснює Тарас Бебешко.

Найлегше у світі зараз Росії, каже філософ. "Вона обрала антиправовий шлях варварства й ігнорує всі світові норми й домовленості. Сміються над життям своїх громадян та інших держав. Щастя - у невіданні. Але решта цивілізованого світу продовжує пошуки нової моделі існування", - додає він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...