Подорож у КНДР: Дорожні замітки українського туриста (фото)

Журналіст Роман Бочкала опублікував нові дорожні замітки під час відвідин однієї з найбільш закритих країн світу - КНДР.

Свою розповідь Бочкала опублікував на сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

"О 6 ранку - гудок. Країна прокидається і йде на роботу. Трудящих проводжають на службу жінки з червоними прапорами в зелених костюмах. Як нам пояснили, це безробітні. Вони посміхаються і махають у знак солідарності з трудящими рівно о 07:30", - пише журналіст.

"Кава - дефіцит. На сніданок завжди за окрему плату і в основному розчинна. Молоко виключно сухе. У Північній Кореї взагалі немає молока. Як і практично немає м'яса. Місцеві його категорично не їдять. За винятком просунутих верств населення. Для заїжджих туристів теж знаходять. Пов'язано це з тим, що по суті немає тваринництва. Місцевість гірська. Кожен придатний шматок землі засівається рисом, кукурудзою чи пшеницею", - розповів Бочкала.

"Звозили в село, де народився Кім Ір Сен. Важливий ритуал. Тут вам покажуть глиняну хатину під солом'яною стріхою. І розкажуть, як Великий Вождь в 11 років почав творити революцію. Дитинство "Сонцю, що сходить "замінила визвольна боротьба. Опис етапів становлення Отця Нації нагадує житіє святих. Ставлення до Кім Ір Сена в КНДР як до Месії", - розповів він.

"З приводу ідей чучхе. Багато напевно чули про них, але мало хто знає суть. Легенький лікнеп. Чучхе - древньокорейська філософія. Її суть у тому, що людина - творець своєї долі. Центр всесвіту, здатний самостійно управляти долею. Кім Ір Сен приправив вчення соусом комунізму. Він хотів піти від марксистсько-ленінської і китайської доктрин. І згадав про чучхе. В чучхе криється природа корейського атеїзму. Комуністичні вожді замінили Бога. У вченні сказано - "наївно вважати, що при такому розвитку науки і техніки, хтось вирішує все, сидячи на небесах". До цього корейці були буддистами", - пише Бочкала.

"Ідеї чучхе реалізуються за допомогою політики сонгун, придуманої великим керманичем. Суть - всього потрібно добиватися, спираючись на власні сили. Не чекати допомоги і бути готовими терпіти нестатки. Сонгун - керівництво до дії в усіх сферах життєдіяльності. Відносно військових питань, кажуть - не існує окремо народу й армії. Є єдиний - озброєний народ. Вулиці Пхеньяну це підтверджують", - зазначив журналіст.

"У Північній Кореї одна з найбільших регулярних армій. 3 мільйони багнетів. При населенні 28 млн. При цьому ніде не зустрічав переміщення військової техніки. Можливо воно відбувається вночі або по окремих дорогах. А ось піхоти просто тьма. Військові містечка на кожному кроці. Військові живуть в убогих землянках казарменого типу. Знімати їх заборонено. Місцями будуються містечка нового типу, що нагадують радянські", - пише автор.

У Центрі досягнень науки і техніки по центру будівлі стоїть балістична ракета. Третя. Успішно вразила на навчаннях уявну ціль. Смертоносному стрижню поклоняються, як стародавні фалосообразним божкам. Корейці мріють, щоб ракета нарешті полетіла за океан і знищила заклятого ворога, зазначив Бочкала.

"При всьому корейському безбожництві, в Пхеньяні діє православний храм. Ясна річ московського патріархату. В якому званні батько Федір, питати не став. Хоча очевидно, що служить він не тільки церкві. Побудувати храм було вирішено після зустрічі Путіна з Великим Керівником Кім Чен Іром. У вихідні в храм приходить до 100 чоловік. В основному всі з російського посольства", - пише Бочкала.

"У Пхеньяні є метро. 26 кілометрів шляху, 7 зупинок, дві гілки. Глибокі помпезні станції в стилі київських "Золотих Воріт". У вагонах портрети Вождів. Новини народ дізнається з газет. Вони на стендах на станціях метрополітену. Електронна газета по-північно-корейськи - сфотографував стінгазету і пізніше прочитав з екрану смартфона", - повідав він.

"Щогодини на центральному вокзалі грає реквієм. Вдень і вночі. І так буде вічно. Вся справа в тому, що товариш Кім Чен Ір помер у поїзді. У своєму спецвагоні, подарованому Сталіним. Проходячи вокзал під час скорботної музики, бажано плакати", - додав журналіст.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...