Подорожчання проїзду в Києві: Радійте, могло бути ще дорожче, - радник першого заступника голови КМДА

Подорожчання проїзду в Києві в 2017 році торкнеться метро і всіх видів наземного транспорту. Зокрема, ціни на проїзд в столичному метро виростуть з 15 липня на 1 гривню.

Метро з 15 липня буде коштувати 5 гривень, а всі види наземного транспорту - автобус, тролейбус, трамвай і фунікулер - 4 гривні. "Підскочили" в ціні і міська електричка, передають Патріоти України з посиланням на 24 канал.

Втім, власникам пластикових карт вдасться трохи заощадити на поїздках. При поповненні карти на 10-19 поїздок вартість 1 жетона метро складе 4,9 грн, а в разі завчасної покупки 50 поїздок - 4,5 грн. Вартість разового квитка на міську електричку складе 7 гривень. Як пояснили в адміністрації Києва, ціни на проїзд підвищують вимушено - для підтримки муніципальних столичних підприємств.

А для незадоволених таким станом речей радник першого заступника голови КМДА Василь Яструбинський пояснює, що тарифи на проїзд могли бути ще вище. Яструбинський зазначив: економічно обгрунтований тариф становить 6,64 грн за користування метрополітеном і 6,91 грн за проїзд в наземному транспорті.

Чи подорожчають київські маршрутки - поки невідомо, проте приватні перевізники зазвичай не відстають від муніципальних. Втім, в останній раз (в січні поточного року) маршрутки виросли в ціні з іншої причини - через збільшення мінімальної зарплати. Це нас, до речі, чекає.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...