«Подумал: может собака туда попала», - водій ЗІЛу розповів, як давив миколаївського школяра (відео)

Водій ЗІЛа Володимир Маркін, який переїхав першокласника, розповів, що скоївши наїзд спочатку навіть і не зрозумів, що під колеса вантажного авто потрапила дитина.

Володимир Маркін

Про подробиці трагедії Володимир Маркін повідомив під час обрання запобіжного заходу на засіданні Центрального суду в п'ятницю, 15 вересня, передають Патріоти України з посиланням на "Новости-Н".

За словами водія, коли він здавав назад, то дивився в бічні дзеркала. Однак, коли автомобіль порівнявся з високими кущами (біля будинку, де сталася трагедія, знаходиться паркова зона), огляд правого боку став неможливим.

- Я проїжджав кущі впритул, щоб не наїжджати на доріжку, тому що люди просили. У мене був поганий огляд. Поки я проїжджав кущі - я не бачив праву сторону, - розповів Маркін.

Водій також поділився, що не звертав увагу, коли ЗІЛ хитнуло внаслідок наїзду на дитину, тому що проїжджав по цій дорозі не один раз і був в курсі її поганого стану.

- Я постійно заїжджав, я знав, що там горби, я навіть не надав цьому значення. Коли я проїхав вже, побачив, що біжить молода дівчина з криками. Я, природно, відразу ж зупинився, подумав - може собака туди потрапила. Природно, спочатку нічого не зрозумів. Коли вийшов, тоді вже побачив всю ситуацію. Почалися крики, вона (мати загиблого хлопчика) почала піднімати дитину, я почав викликати «швидку», переплутав номери, викликав спочатку МНС. Потім залишився чекати «швидку», - поділився подробицями події Маркін.

На питання прокурора, чому водій не попросив нікого допомогти, коли здавав заднім ходом при поганому огляді, Маркін відповів, що сподівався на свідомість людей.

- Зрозумійте, ЗІЛ - вантажна машина. Вона коли їде, її чутно за 50 метрів. Плюс труба стара прогнила. Він (ЗІЛ) гудів так, що чутно було на весь двір. Я думав, люди чують, бачать. Я чесно говорю: я розумію, яке горе приніс цій родині, але я не бачив його (хлопчика), - виправдовувався Маркін зі сльозами на очах.

- Я дуже сильно каюсь, - додав Володимир Маркін.

Нагадаємо, в середу, 13 вересня у дворі будинку № 93а на проспекті Героїв України в Миколаєві водій вантажівки ЗІЛ 130, рухаючись заднім ходом по території двору, скоїв наїзд на 6-річного хлопчика. Дитина від отриманих травм померла на місці.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...