Подвійне громадянство в Україні: Думки "за" і "проти"

Скільки паспортів хотіли б мати українці, хто "за" і хто "проти" подвійного громадянства.

Журнал Новое Время шукав відповіді на ці питання серед співвітчизників, передають Патріоти України.

"Алекс Ліссітса, президент асоціації Український клуб аграрного бізнесу

Принципово - так. Думаю, це полегшило б існування багатьом людям. Адже українці стають все більш мобільними, у багатьох родичі переїхали за кордон, чимало людей самі живуть за кордоном.

Адже на сьогодні ми не знаємо точно, скільки українців проживають за кордоном або виїхали за кордон за останні 25 років. Відповідно, щоб не втрачати зв'язки з Україною, мати подвійне громадянство було б непогано. Єдиною проблемою в цьому є Росія. Тому скоріш потрібно ввести якісь обмеження на подвійне громадянство з цією країною.

З іншого боку, існує ще одна проблема. Нехай спробує іноземець влаштуватися на роботу в Україні - це просто кошмар якийсь. Адже в багатьох місцях вимагають наявність українського громадянства. А подвійне громадянство дозволило б іноземцям-професіоналам легко влаштовуватися на роботу в Україні і мати ті ж права, що і українці.

Гліб Вишлінський, виконавчий директор Центру економічної стратегії

Подвійне громадянство дозволить залучити до роботи і суспільного життя в Україні більше українців, які мають громадянство інших країн. Це відкриє двері до кращих професіоналів, адже від них не вимагатимуть поставити хрест на минулому житті.

Іван Компан, викладач Единбурзької бізнес-школи

Мені здається, подвійне громадянство в нинішніх умовах нам ні до чого. Це призведе до надто ніжних обійм з боку північних сусідів. Тільки уявіть, з якою спритністю вони стануть захищати своїх громадян, які нехай і наполовину проживають в Україні.
Давайте будувати економіку, робити людей багатшими і впевненими в завтрашньому дні, тоді і питання другого громадянства в бідних і агресивних країнах відпаде назавжди. Нікому ж з багатих не хочеться отримати паспорт Сомалі, вірно?

Олена Білозерська, боєць Української добровольчої армії, блогер

Тих українців, які одночасно мають громадянство країни-агресора, варто позбавляти українського.

Надалі українцям можна офіційно дозволити отримувати також громадянство тих країн, які не мають з Україною спільного кордону. Це не становить небезпеки для наших державних інтересів.

Всі інші варіанти повинні бути під забороною. Інакше матимемо в Україні велику кількість громадян сусідніх держав. І ці держави в моменти внутрішньої нестабільності в Україні завжди будуть зазіхати на її територію, виправдовуючи це перед світовою спільнотою захистом своїх громадян."

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...