"Подивіться на себе, хіба можуть бути такі громадяни України?": У київській маршрутці відмовили в пільговому перевезенні темношкірому хлопчику

У Києві водій маршрутки відмовився везти темношкірого підлітка за посвідченням пільговика і засумнівався в його українському громадянстві.

Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Вести.

Так, киянка Галина Узу поскаржилася в соцмережі на водія 178-ї маршрутки (від ст. Метро "Лівобережна" до ст. Метро "Бориспільська"). Інцидент стався 28 червня.

"Разом із чоловіком і 14-річним сином Джастіном сіли в маршрутку. Але водій спробував заборонити моїй дитині пільговий проїзд за посвідченням дитини з багатодітної сім'ї на тій підставі, що, на його думку, він не є громадянином України. Далі були словесні образи в нашу адресу і звинувачення в тому, що документи у нас підроблені", - розповіла вона.

За її словами, вона пред'явила документ, де вклеєні її та чоловіка фотографії, який видається на сім'ю, а також окреме посвідчення Джастіна.

"Я заплатила за свого чоловіка, а за себе і дитину не вважаю за потрібне платити, тому що у мене є така пільга. Але водій кричав, що знає закони і нехай нас возить той, хто видавав ці документи. Казав: "Подивіться на себе, хіба можуть бути такі громадяни України?" - додала Узу.

Відзначається, що чоловік Галини, співак Харрісон Узу із групи "Чорнобривці", який 25 років живе в Україні, намагався згладити конфлікт, але водій був налаштований дуже агресивно.

"Коли приїхали, попросила водія вибачитися за образи, але він не став цього робити. Я і мої діти будемо продовжувати користуватися цим маршрутом. Не хочу, щоб таке повторилося", - сказала жінка.

У свою чергу сам водій маршрутки, Віталій Луцюк, заявив, що дитини не було, а конфлікт розгорівся через несплату за Харрісона.

"Їх було тільки двоє, дитини не було. Держава надає пільговий проїзд тільки громадянам України. Який же він може бути громадянин? У нього навіть не було паспорта, а посвідчення я не роздивився. Жінка була неадекватна. За одного заплатила, і я більше грошей не взяв. Я людина з вищою освітою, викладав в автошколі, закони знаю. На другий день прийшла скарга, і я написав керівництву пояснювальну записку, як усе було", - розповів він.

У компанії-перевізнику коментувати ситуацію відмовилися, посилаючись на те, що відіслали в комунальну службу перевезень офіційну відповідь на скаргу Узу. Там журналістам повідомили, що така скарга надійшла 3 липня, тому її ще не розглянули. Але, в будь-якому випадку, як вчинити з водієм, вирішує тільки перевізник.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...