Поетичний батл: Жадан vs Добкін

Український письменник Сергій Жадан отримав у відповідь від народного депутата Михайла Добкіна віршовану відповідь на опублікований раніше вірш письменника про депутата та його молодшого брата Дмитра Добкіна.

Жадан з Добкіним влаштували поетичний батл / 24 Канал

Відповідь політика і свою реакцію на неї Жадан опублікував у Facebook, передають Патріоти України.

Нагадаємо, напередодні український письменник Сергій Жадан написав іронічного вірша про скандальних народних депутатів, братів Михайла і Дмитра Добкіних.

Тут мені "из глубины сибирских руд" Михайло Маркович написав. Прямо листування Енгельса з Каутським. Щоправда вірш на чотири рядки він чомусь називає "стихотворениями". Широкої душі чоловік, – мовиться в іронічному дописі українського письменника.

Щодо Михайло Добкіна, то прочитавши вірша Жадана, він написав: "Сьогодні прямо свято якесь! Найвідоміший з усіх маловідомих піїтів країни, Ес Жадан, увіковічнив мене в своїх безсмертних віршах. Захоплений почуттями, поспішаю відповісти йому тим самим. Хотів через М. Ю. Лермонтова, але цей класик уже зайнятий. Залишається звернутися до безсмертної творчості О.С.Пушкіна", – написав депутат.

Вірш-відповідь Добкіна Жаданові звучить так:

"Мне памятник Жадан воздвиг нерукотворный.
К нему не зарастёт фейсбучная тропа.
Вознёсся выше он колонны, той что в Раде,
Сягнув Александрийского столпа.
Слух обо мне разнёс Жадан двуликий.
И будет помнить всяк,
Неважно где рождён;
Будь то рагуль всем вечно недовольный,
Или Бурят, пришед издалека..."

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...