Погана новина для Москви: ЄС погодився наростити закупівлі американського скрапленого газу, а Трамп змилувався над європейським автопромом

Президент США Дональд Трамп в середу погодився відмовитися від введення мит на імпорт автомобілів з ЄС, при цьому Вашингтон і Брюссель почали переговори про скорочення інших торгових бар'єрів, знизивши загрозу трансатлантичної торговельної війни.

Жан-Клод Юнкер і Дональд Трамп

Після зустрічі в Білому домі Трамп і глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер сказали, що метою переговорів також буде "дозвіл" питання про мита США на сталь і алюміній і відповідні заходи ЄС, передають Патріоти України з посиланням на закордонні ЗМІ.

Трамп сказав, що Європа погодилася наростити покупку американського скрапленого природного газу і знизити торговельні бар'єри для імпорту соєвих бобів з США, що допоможе американським фермерам і енергетичному сектору.
Пізніше президент США написав у твіттері, що робота над документами в рамках угоди "просувається дуже швидко", додавши, що зустріч з Юнкером пройшла "з великою теплотою". "Був швидко зроблений прорив, який всі вважали неможливим", - написав Трамп. Його слова контрастували з коментарями, зробленими 15 липня, коли він назвав ЄС "ворогом" в сфері торгівлі.
Юнкер сказав, що сторони домовилися на час переговорів про торгівлю утриматися від введення нових мит, в тому числі від загрози США ввести тарифи на автомобілі і запчастини з Європи. Пізніше він сказав журналістам, що з боку Трампа це "велика поступка". Він також висловив надію на те, що американський президент дотримуватиметься цієї обіцянки.
США ввели мита в розмірі 25 відсотків на імпорт сталі і 10 відсотків - на імпорт алюмінію в березні. Вони залишаться в силі на час переговорів, однак Юнкер сказав: "Американці вперше погодилися переглянути запобіжний захід, який прийняли в відношенні виробників сталі та алюмінію".
Влади європейських держав і чиновники ЄС назвали угоду Трампа і Юнкера великим успіхом. "Досягнуто прорив, який може допомогти уникнути торговельної війни і врятувати мільйони робочих місць! Це прекрасно для світової економіки", - написав міністр економіки Німеччини Петер Альтмайер в Твіттері.
РАЛІ НА ВОЛЛ-СТРІТ
Новини про те, що зустріч допомогла послабити напруженість між США і ЄС, сприяли ралі на Уолл-стріт. Американський індекс S&P 500 за підсумками сесії показав найшвидше зростання майже за два місяці і закрився на 1 відсоток нижче за історичний максимум.
Долар знизився, в той час як євро, яке перебувало під тиском через погіршення торгових відносин з найбільшим партнером ЄС, зміцнився. Вартість казначейських облігацій США знизилася, а прибутковість 10-річних паперів зросла до місячного максимуму, наблизившись до 2,98 відсотка.
У той же час акції американських сталеливарних компаній подешевшали: папери United States Steel знизилися більш ніж на 5 відсотків після закриття офіційної біржової сесії, а AK Steel Holdings втратили 2 відсотки.
Трамп і Юнкер сказали, що в ході переговорів США і ЄС будуть прагнути до скасування мит, зняття торговельних бар'єрів і скасування субсидій на промислові товари без урахування автомобільного сектора, а також зняття бар'єрів у торгівлі послугами, хімікатами, ліками і медичною продукцією.

Вони також сказали, що будуть проводити спільну роботу для зміни правил Світової організації торгівлі, яка, на думку адміністрації Трампа, віддає перевагу торговим партнерам США.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...