Поганому танцюристу завжди щось заважає: МЗС про візовий режим з окупантом

У МЗС зазначили, що питання введення візового режиму з Російською Федерацією надзвичайно складне.

Фото: УНІАН

Речник Міністерства закордонних справ України Мар’яна Беца заявляє, що необхідно враховувати політичні, юридичні і технічні складові при запровадженні візового режиму з Росією, повідомляють Патріоти України.

Про це вона сказала під час спілкування з громадянами на телефонній лінії.

"Питання введення візового режиму з Російською Федерацією, дійсно, надзвичайно складне. МЗС буде готове до запровадження, якщо буде ухвалене відповідне політичне рішення", - сказала Беца.

Також вона наголосила, що необхідно буде з врахуванням певних факторів "дуже виважено і збалансовано підходити до нашої стратегії щодо візового режиму з Російською Федерацією". Зокрема, речник МЗС зауважила, що, в першу чергу, треба враховувати, що в Росії перебуває 3-4 мільйони громадян України.

Також вона наголосила, що "треба розуміти, що в нас є територія Крим, яка тимчасово окупована, тобто, як тоді буде діяти в'їзд до території Криму, якщо Росія запровадить дзеркальні заходи - теж візовий режим". "Це ж все-таки наша територія, ми ж не будемо в'їжджати туди по візам", - додала вона.

"Третє питання, також дуже важливе, - це неконтрольована ділянка кордону, яка існує і через яку Росія продовжує постачати зброю, найманців і техніку на непідконтрольну територію", - сказала речник. "Тут є дуже багато аспектів, які треба врахувати.

Є також аспект технологічний або технічний, який безпосередньо стосується МЗС. Міністерство закордонних справ має бути також, якщо буде ухвалене відповідне політичне рішення, підготовленим технологічно", - підкреслила вона.

Беца нагадала, що Україна в РФ має п'ять дипломатичних представництв: посольство, два генконсульства та два консульства. "І звичайно, якщо вводиться візовий режим, нам потрібно буде набагато більше людей, набагато більше співробітників, які будуть працювати в Росії, для того, щоб надати візу. Також буде потрібна і технічна база, і матеріальна база, нам будуть потрібні додаткові кошти", - пояснила вона.

"Насправді, це питання не настільки просте, воно має дуже багато складових, як політичних, юридичних, так і технічних", - підсумувала Беца.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...