"Погляд майбутнього": "Росіяни, подивіться в очі цим дітям. Це ваш президент Путін, ваші найманці, ваші маріонетки на сході України з вашої зброї вбили татусів цих дітей", - Геращенко

Станом на грудень 2017 року в Україні нараховувалося 2038 дітей військовослужбовців, чиї батьки загинули на Донбасі внаслідок російської агресії.

Про це повідомила перша заступниця голови ВР, уповноважена президента з питань Донбасу Ірина Геращенко на презентації у Верховній Раді календаря “Погляд майбутнього” громадської організації “Серця кіборгів”, передають Патріоти України.

“12 дітей, чиї татусі загинули. 12 пар очей. 12 цитат про Тата. Діти пишаються батьком-героєм, але мріють про живого тата…” – описала вона календар у “Фейсбуці”.

Ірина Геращенко відкрила фотоекспозицію в кулуарах парламенту разом з Анатолієм Свиридом, керівником ГО “Серця кіборгів”. “Росіяни, подивіться в очі цим дітям. Це ваш президент Путін, ваші найманці, ваші маріонетки на Сході України з вашої зброї вбили татусів цих дітей. Кремль зробив цих малих українців сиротами. І цього ми не забудемо ніколи”, – заявила Геращенко.

“Хтось там плаче за котом Матроскіним (12 березня помер актор Олег Табаков – ред.), а в мене немає сліз після 2014-го за жодним росіянином, що підтримав війну і вбивство українців. Це водорозділ”, – оголосила віце-спцкер.

“Придбала кілька календарів й звертаюся до колег-депутатів і журналістів: підтримайте ідею. Зібрані кошти підуть на оздоровлення дітей, що втратити батьків”, – додала учасниця гуманітарної підгрупи в ТКГ.

Календар “Погляд майбутнього” можна придбати, безпосередньо звернувшись до співробітників фонду “Серця кіборгів”.

Телефонуйте за номером 050 337 37 04, Ірина Деревецька.

Геращенко додала, що з 2014 року внаслідок російської агресії вдовами залишились 1404 жінок, 2220 жінки втратили свої синів, 229 тисяч дітей стали внутрішньо переміщеними особами.

32 тисячі дітей проживають в населених пунктах поблизу лінії зіткнення, від мін покалічено 68 дітей.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...