Погроми, сльозогінний газ і загиблі, або Як Франція відсвяткувала перемогу на ЧС-2018 (фото)

У Франції сотні тисяч людей зібралися на вулицях різних міст, щоб відсвяткувати перемогу національної збірної у фіналі чемпіонату світу з футболу.

Не обійшлося без інцидентів, передають Патріоти України з посиланням на місцеві ЗМІ.

Зокрема у столиці Франції Парижі найбільш масові святкування проходили на Єлисейських полях. Так, группа молодих людей, деякі з яких закривали обличчя, закидала ракетами і петардами вітрини довколишніх магазинів. У відповідь поліція застосувала сльозогінний газ. Однак це не втихомирило дебоширів, і правоохоронцям в ніч на понеділок довелося неодноразово застосовувати сльозогінний газ. Зрештою, близько півночі сили безпеки вирішили евакуювати Єлисейські поля, людей розганяли з допомогою водометів. Загалом у фан-зоні на Єлисейських полях працювали 4 тис. поліцейських і жандармів.

Низка заворушень сталися також у середмісті Ліона, де у вуличних святкуваннях взяли участь 20 тис. людей. Група людей закидала поліцейських ракетами, у відповідь правоохоронці також застосували сльозогінний газ.

Не обійшлося цієї ночі і без жертв. У місті Сан-Фелі місцевий житель на автомобілі так захоплено відреагував на перемогу збірної, що не помітив двох припаркованих автівок, врізався у них, а потім протаранив дерево. В результаті аварії чоловік загинув.
У місті Ансі один з футбольних фанатів загинув після того як стрибнув у канал і зламав шию.

Нагадаємо, у фіналі чемпіонату світу з футболу збірна Франції перемогла збірну Хорватії з рахунком 4-2.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...