Покарання за наклеп: Порошенко не підтримав ініціативу нардепів від власної партії

Президент Петро Порошенко виступив проти законопроекту, яким пропонується кримінальна відповідальність за наклеп.

Таку позицію глави держави озвучив прес-секретар президента Святослав Цеголко, передають Патріоти України з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Фракція БПП не голосуватиме за цей законопроект. Президент таку позицію фракції підтримує", - запевнив Цеголко.

Відтак, Порошенко виступив проти законопроекту "Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо встановлення відповідальності за наклеп".

Автором цього документу, серед інших, є народний депутат від ББП Микола Паламарчук, екс-помічник якого фігурує у справі щодо нападу на активістку Катерину Гандзюк.

Нагадаємо, Депутати від Блоку Петра Порошенка Микола Паламарчук, Артур Палатний і Олег Велікін хочуть запровадити кримінальну відповідальність за наклеп. Відповідний законопроект 9306 їхнього авторства вже зареєстрований у Верховній раді.

У свою чергу керівник фракції БПП Артур Герасимов 21 листопада заявив, що пропозицію народних депутатів з фракції БПП про запровадження кримінальної відповідальності за наклеп не обговорювали на фракції і вона не є позицією фракції БПП.

Згідно з пояснювальною запискою, "в останній час в Україні свободу слова все частіше плутають зі вседозволеністю поширення... помилкових фактів". "Одним з останніх випадків розповсюдження неправдивої інформації є випадок зі звинуваченнями, що лунають з боку деяких ЗМІ на адресу народного депутата (Миколи Паламарчука – ред.) щодо причетності до вчинення особливо тяжкого злочину (напад на громадську активістку Катерину Гандзюк)", - йдеться в тексті пояснювальної записки.

Раніше стало відомо, що колишнього помічника народного депутата від БПП Миколи Паламарчука Ігоря Павловського арештували у справі вбивства Катерини Гандзюк.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...