Закон встановлює загальні принципи надання та вимоги до інформації про харчові продукти, що надається споживачам, зокрема щодо маркування харчових продуктів, а також обов’язки операторів ринку харчових продуктів з доведення цієї інформації до інших операторів ринку харчових продуктів та до споживачів, передають Патріоти України з посиланням на Громадське.
Закон передбачає:
Таким чином, закон має змусити виробників вказувати вичерпний та чесний склад харчових продуктів.
Порушення вимог законодавства шляхом надання неточної, недостовірної інформації про продукт, зміна оператором ринку інформації про продукт, що супроводжує його, передбачає накладення штрафу на юросіб у розмірі 15 мінімальних заробітних плат, на фізичних осіб-підприємців – у розмірі 10 мінімальних заробітних плат.
Пропозиція до реалізації або реалізація харчових продуктів чи кормів, маркування яких не відповідає законодавству, якщо це не створює загрози для життя, здоров’я людини або тварини, передбачає накладення штрафу на юросіб у розмірі п’яти мінімальних заробітних плат, на фізосіб-підприємців — у розмірі трьох мінімальних заробітних плат.
Ненадання інформації споживачеві та введення в оману щодо речовин і харчових продуктів, що викликають алергічні реакції або непереносимість, передбачає накладення штрафу на юридичних осіб у розмірі 30 мінімальних заробітних плат, на фізичних осіб-підприємців — у розмірі 20 мінімальних заробітних плат.
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...