Поки дочекаєшся того "Укравтодору": Водії скинулися і самостійно відремонтували дорогу на Миколаївщині (відео)

Допомоги від держави вони чекати втомилися.

Кропивницькі перевізники згуртувалися, аби власними силами лагодити трасу національного значення у Миколаївській області. Цей шлях водії називають "дорогою в пекло", адже з нього просто зійшов асфальт, а в ямах буквально тонуть вантажівки, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Заміна колес – звичайна картина на трасі Кропивницький–Миколаїв. Проїхати 70 кілометрів суцільних ям від межі області до обласного центру без втрат вдається лише поодиноким щасливчикам. Розбитий шлях краде до трьох годин часу, купу нервів і грошей. "У мене водійський стаж 50 років, але я таких доріг не бачив", - зізнається перевізник Олександр Гусєв.

Ремонту шлях чекає багато років, але гроші на це не виділяють. Цьогоріч найгірші ділянки миколаївського автопекла наче обіцяли відремонтувати бюджетним коштом, але знову не склалося. Коли ж ями стали геть непроїзними, терпець увірвався у кропивницьких перевізників. "Жахіття таке, що стала дорога непроїзною. Власними коштами зібрали перевізники Кіровограда, вирішили якимось чином допомогти цьому напрямку, спасти наші машини, наші нерви, наші гроші і наші кишені", - каже перевізник Віталій Цегельник.

Дорогу водії вирішили ремонтувати самостійно, через соцмережі домовились зібрати по тисячі гривень з машини – вже за кілька тижнів на рахунку мали 650 тисяч. "Скати на машинах здорові. Щоб не бастувати, а працювати хоча б до весни – люди Кіровограда, ми, підсипали на даний момент уже тисячу тонн щебеню", - розповів перевізник Іван Заворотній. Перевізники купують суміш і везуть її на трасу, а миколаївські чиновники, які свого часу не заклали коштів на ремонт шляху, тепер таки розщедрюються – дають грейдер. Ділянки в межах Возсіятського і Водяного-Лориного вже вирівняли.

Місцеві мешканці не вірять свому щастю – через розбиту дорогу вони наче відрізані від цивілізації. Свого часу навіть виходили перекривати трасу, аби домогтися її ремонту, але можновладці їх так і не почули. Тож люди дякують водіям, хоч і впевнені, що трасі потрібен капітальний ремонт, а це покриття врятує лише на деякий час. "Поки морози зараз – воно буде триматися. Але якщо підуть дощі, ви самі знаєте, що буде. Але спасибі людям, що зробили, хоч автобус буде ходити", - каже житель Возсіятського Сергій Лістюченко.

Капітального ремонту від автодору перевізники вже не чекають, а на ремонт цієї дороги самі готові скидатися щомісяця – мовляв, це все одно дешевше, ніж щоразу міняти на вантажівках пошкоджену гуму. Лише одне колесо коштує 10 тисяч гривень.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...