Про це заявив екс-начальник Головного управління Міністерства внутрішніх справ в Рівненській області, генерал-лейтенант Михайло Цимбалюк в ефірі програми "Бацман" головного редактора видання "ГОРДОН" Олесі Бацман на каналі "112 Украина", передають Патріоти України.
"Я очолював міліцію Рівненщини у 2002–2004 роках, а в той період – можу реально сказати – бурштином топили печі. Тому що тоді цю тему ще не зрозуміли... По-перше, не було такого попиту, а по-друге, працювало рівненське державне підприємство "Бурштинова фабрика", яке навіть не мало сировини, щоб виготовляти картини, ікони, сувеніри... І до тих пір, поки Китай не зацікавився цією темою, там було все тихо. А ті райони, які зараз активно використовують тему видобування бурштину, були найбіднішими районами області. Там велика кількість сільського населення, багатодітні сім'ї; вони виживали завдяки лісу, де збирали ягоди, гриби, але вони дуже активно працювали... Цей бурштин нікому не був потрібен... Його знаходили на городах і реально іноді топили печі, тому що у нього висока тепловіддача", – розповів Цимбалюк.
Він заявив, що "проблема бурштину" з'явилася після 2005 року. За словами Цимбалюка, тоді влада нічого не зробила, щоб цю проблему централізувати, дати людям можливість легально заробляти і проводити рекультивацію територій.
"Сьогодні ми бачимо відео з цих місць – це страшні речі, там потрібно кілька десятків років, щоб природа могла відновитися", - зазначив політик.
На запитання: "Чи багато там людей полягло?", він відповів: "Безумовно". "Є безвісти зниклі люди, яких, до речі, ніхто не розшукує. Є ситуації, коли правоохоронні органи там безсилі, коли відбуваються масові зіткнення, випадки злісної непокори законній владі... І ми бачимо, наскільки там серйозна корупційна складова: як в органах місцевого самоврядування, так і в правоохоронних органах. Напевно, це вигідно всім", – сказав Цимбалюк.
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...