Поки МОЗ вигадує черговий "велосипед": Естонія почала приймати на роботу лікарів з України, зарплата від 1600 євро

Естонські лікарі їдуть на роботу в Швецію та Фінляндію, тому Естонія почала пошуки медиків в сусідніх країнах.

Про це повідомляє Латвійське телебачення, передають Патріоти України.

Клініка в Кохтла-Ярве, розташованому в п'яти годинах від Риги і в 50 км від Нарви, приймає на роботу фахівців з Росії, Молдови та України. Видання відзначає, що російська мова в повсякденному житті там домінує. В результаті роботу в клініці знайшли вже близько 40 лікарів з країн колишнього соцблоку.

«Ми не можемо сказати, що нам потрібен гінеколог або радіолог саме з Латвії. Але наша лікарня готова прийняти лікарів усіх цих спеціальностей. Звичайно, все залежить від досвіду і конкретного лікаря», - пояснив глава правління клініки Тармо Баклер.

За його словами, лікувальний заклад Кохтла-Ярве пропонує конкурентоспроможні умови, в тому числі новітнє обладнання і найвищі в країнах Балтії зарплати для лікарів.

З квітня цього року в Естонії вступить в силу реформа, яка буде гарантувати медсестрам зарплату не менше 900 євро «на руки» за повну ставку, а лікарям - не менше 1600 євро. Хоча, як зазначає Латвійське телебачення, вже зараз хороший лікар в Естонії заробляє 2500 євро, а дуже хороший - ще більше.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...