Поки не запустили "Північний потік-2": Коболєв закликає пришвидшити пошук партнера в управлінні ГТС України

На думку глави НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва, проект "Північний потік – 2" можуть завершити за два роки.

Андрій Коболєв

Конкурс із відбору міжнародного партнера для управління газотранспортною системою (ГТС) України потрібно провести якнайшвидше, сказав глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв 15 вересня журналістам у кулуарах форуму YES у Києві, передають Патріоти України.

У НАК давно заявляють, що це треба робити швидко, зазначив він. "Я вважаю, що часу [у запасі] уже немає", – додав Коболєв. Під час виступу на конференції глава НАК заявив, що проект "Північний потік – 2" можуть завершити за два роки.

Пошуком партнера для оператора української ГТС займається робоча група на чолі з віце-прем'єр-міністром України з питань енергетики та інфраструктури Володимиром Кістіоном. У березні 2018 року вона завершила консультації з потенційними партнерами. Кістіон заявляв, що тепер Кабмін має погодити умови конкурсу.

У НАК зазначають, що партнер має забезпечити бронювання потужностей ГТС європейськими компаніями після завершення будівництва "Північного потоку – 2" або надати достатні гарантії збереження доходів від транзиту на поточному рівні – приблизно $3 млрд.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...