"Поки Путін перебуває при владі": У США назвали Росію головною загрозою для Штатів

Колишній глава розвідки Сполучених Штатів заявив, що Москва, на його думку, не знизила розвідувальну активність за два останніх роки.

Джеймс Клеппер

Колишній директор Національної розвідки США Джеймс Клеппер, виступаючи у вівторок у Фонді Карнегі за міжнародний мир у Вашингтоні, заявив, що Росія за президентства Володимира Путіна є найбільш серйозною зовнішньою загрозою для Сполучених Штатів, передають Патріоти України.

«У короткостроковій перспективі Росія представляє для нас найбільшу загрозу. Принаймні, поки Володимир Путін перебуває при владі», - сказав Джеймс Клеппер.
При цьому Клеппер додав, що в довгостроковій перспективі Китай «обійде» Росію в якості основної загрози США з кількох причин, серед яких колишній глава розвідки США назвав зростання економіки Китаю і швидку модернізацію її збройних сил.
Відповідаючи на питання, які можуть бути нинішні обсяги операцій російської розвідки в США, а також про чисельність людей в країні, які можуть співпрацювати з розвідувальними службами Росії, Джеймс Клеппер сказав: «Уже протягом деякого часу Росія веде найбільш агресивні розвідувальні операції на території США. Я на це дивлюся так: будь-який росіянин, який пов'язаний з посольством Росії в США, має як мінімум в якості додаткового завдання збір розвідувальної інформації».
«У мене немає ніяких сумнівів, що з того моменту, як я залишив службу (січень 2017 року), Росія залишається настільки ж агресивною, як і в той час, коли я ще був на посаді. Вони мають у своєму розпорядженні тут людьми навіть без будь-якого офіційного прикриття, і збирають розвідувальну інформацію всіма доступними шляхами», - додав колишній глава розвідки США, який очолював американське розвідспільноту з 2010 по 2017 роки.
Джеймс Клеппер повторив зроблені ним раніше заяви про те, що він повністю впевнений в причетності Росії і її вищого керівництва до комп'ютерного втручання у вибори президента США в 2016 році: «Протягом моєї більш ніж 50-річної служби в розвідці я не бачив нічого більш турбують , ніж те, що зробила Росія. Вся правда про те, що тоді сталося, не була ясною відразу - тільки в міру того, як ми збирали все більше фактів, ставали зрозумілі розміри того, що зробили росіяни. За довгу історію втручання Росії у вибори при інших людях - а це було і в 50-х, і в 60-х роках ХХ століття - не було нічого такого розміру і значення, як це сталося на президентських виборах 2016 року. І це мене дуже стурбувало».

Клеппер шкодує про те, що відповідь на втручання Росії в вибори не було зроблено до дня виборів глави держави в 2016-м: «Я був гарячим прихильником санкцій, які ми тоді ввели, в тому числі закриття двох дач, на яких відбувалася велика операція зі збору розвідданих, і оголошення персонами нон грата 35 російських агентів. Мені тільки здається, що ми це зробили запізно, 29 грудня - краще б було це зробити до виборів».

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...