Поки українські владці наперебій голосять - "не на часі": "ООН офіційно визнала, що триває російсько-українська війна" - політолог

Третю з початку окупації резолюцію ООН по Криму підтримали 70 країн, з Європи проголосувала «проти» тільки кремлівська «підкаблучниця»-Сербія.

19 грудня в Нью-Йорку Генасамблея ООН проголосувала за новий проект резолюції про ситуацію з правами людини в Криму. Це третя резолюція Організації ООН щодо Криму, - пише на своїй сторінці у Facebook політолог Олексій Голобуцький, передають Патріоти України.

"Перша ще в березні 2014-го визнавала «референдум» таким, що «не має законної сили». Друга в грудні 2016-го визнала катастрофічний стан з правами людини на окупованій території Криму (так само 70-ма голосами). А сьогоднішня третя стала революційною.

А саме: третя резолюція застосовує до ситуації в окупованому Криму норми Женевської конвенції – базового документу, що визначає правові основи дій воюючих країн (зокрема, окупанта і окупованої держави). Отже, цей ніби невеликий аспект змінює офіційний статус взаємин РФ та України: тепер це не «конфлікт» і навіть не «збройний конфлікт» - це війна з усіма атрибутами, з окупантом, окупованими теренами, громадянами під окупацією.

Не дивно, що «проти» голосувала РФ і всі її сателіти, а також залежні держави. Зокрема, це:

«союзна» Білорусія після аншлюсу,

Вірменія як окупант Нагірного Карабаху,

Північна Корея, залежна від поставок російських ракет, а заодно

інші учасники свіженької проросійської корейсько-ірансько-сирійської коаліції – Іран та Сирія,

збанкрутіла Венесуела, залежна від російської підтримки,

Куба з «пробаченими» радянськими і російськими кредитами,

Судан, в котрому РФ будуватиме військово-морську базу на Червоному морі,

Камбоджа, котра цьогоріч запропонувала РФ використовувати свій порт Реам (де стояли радянські торпедні катери) в Сіамському заливі для військового флоту,

Болівія, котра місяць тому допомогла РФ заблокувати рішення ООН по хіматаках в Сирії,

ЮАР, чий теперішній уряд, фактично, призначено Кремлем (з нею і з Болівією в РФ від цього року безвіз),

Еритрея, з якої лише місяць тому РФ вимагала зняти ембарго на поставки зброї (тобто, планувала продавати свої озброєння),

Філіппіни, котрим РФ цього року продала зброю і уклала ще угоди на поставки озброєнь,

М’янма, котру навесні РФ підтримала у винищенні мусульман-рохінджа,

Уганда, чийого диктатора (31 рік утримується у владі), судячи з усього, прикупила Росія, маючи плани на африканську нафту, а також котрій продає російські озброєння, включно з військовими літаками,

утриманка «Великого Владіміра» (як Путіна називають в теперішній нікараґуанській пресі) Нікараґуа,

Зімбабве вже без Муґабе, але все ще з алмазами, на котрі має плани РФ в особі «Алроса»,

а також Бурунді, Киргизстан, Таджикистан та Узбекистан.

Окремим рядком слід поставити Казахстан: з одного боку, там наявні чіткі тенденції дистанціювання від РФ і зокрема «русского міра». З іншого, Назарбаєв намагається тримати дружнє до Путіна обличчя. Можливо, таке голосування було обумовлене якраз цілком раціональним аналізом. 70 голосів Україні і так було забезпечено, резолюцію мала бути ухвалена в будь-якому випадку, тож Казахстану можна свій голос віддати Путіну – і використати це суто у власних зовнішньополітичних цілях у двосторонніх взаєминах з РФ.

Позиція Китаю була також цілком прогнозована: естетики вживання їжі слід дотримуватись – Росія під час заковтування не має смикатись і хвилюватись надміру, це негативно позначиться на нарощуванні Ци Піднебесної.

А от теперішнє голосування Індії дійсно здивувало. З часу голосування ООН за другу резолюцію по Криму індійсько-російські взаємини стали помітно прохолоднішими. Індія шукає власний «образ майбутнього». Останній гучний скандал був буквально 5 тижнів тому – через «допуск Індією розвідки США на борт російської підлодки».

Тож причин 1,7-мільярдній Індії не долучитись до потоплення 142-мільйонної Росії, при тому солідаризуватись з природним потужним конкурентом 1,7-мільярдним Китаєм, - таких причин насправді немає.

Але, тим не менш, перелам у міжнародній позиції щодо РУВ відбувся: ООН визнала, що між Росією і Україною точиться війна, в якій Росія – окупант, котрий не дотримується Женевської конвенції."

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...