Покидьки Мордору: "Важко коментувати це… У Лабитнангі так жартують із журналістами, які думають, що налагодили контакт у колонії", - Денісова про "звільнення" Сенцова

Неправдиву інформацію щодо незаконно засудженого в РФ українця Олега Сенцова можуть поширювати співробітники колонії у Лабитнангі, де утримують політв’язня.

Таку заяву зробила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, передають Патріоти України.

Омбудсмен прокоментувала інформацію, яку напередодні поширила журналістка Вікторія Івлєва, за якою літак із Сенцовим нібито вилетів із Салехарда. Пізніше цю інформацію спростували у ФСВП Росії. Сама Івлєва зазначила, що «над ними просто посміялися».

«Важко коментувати це… Сподіваємося кожного разу, що буде підтверджена інформація (про звільнення Сенцова, — ред.), але у Лабитнангі так шуткують із журналістами та громадянами, які думають, що налагодили контакт з працівниками у колонії», — вказала Денісова.

Омбудсмен також нагадала, що 9 серпня у Сенцова була медична комісія, і після обстеження, за неофіційними даними є два висновки: по-перше, те, що Сенцов для 90 днів голодування «почувається нормально», а по-друге, що його можна перевозити.

«Вчора говорили з Москальковою (уповноважена РФ з прав людини Тетяна Москалькова, — ред.), вона каже, що у нього все в порядку, нічого нового, її риторика не змінилася», — додала Денісова.

Нагадаємо, у РФ спростували заяву російської журналістки про звільнення Сенцова.

Джерело: Громадське.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...