Політолог пояснив, чи може Закарпаття повторити долю Донбасу

Розміщення гірсько-піхотної бригади в Береговому – це не брязкання зброєю перед Угорщиною. Не треба сваритися із сусідами – членами НАТО. Але посилення українського впливу на українській території, яку все більше проблематизує Будапешт, – правильний крок.

Про це розповів директор центру суспільно-інформаційних технологій "Форум" Валерій Димов, коментуючи введення Угорщиною посади уповноваженого щодо Закарпаття, передають Патріоти України.

Експерт наголошує, що в ЄС давно вже вказують угорській владі на те, що питання зміцнення влади не відповідає європейським стандартам, навіть прагненням самих угорців. І Україна має теж реагувати на дії влади Угорщини, особливо, коли вона намагається втрутитися у наші внутрішні справи. Зокрема, на заяви міністра закордонних справ Петера Сійярто, який вважає, що має право коментувати рішення українського Конституційного суду стосовно скасування закону Ківалова-Колєсніченка, який розколював українців.

Україні, каже Димов, не треба підставлятися, варто зважено підходити на етапі підготовки рішень, консультуватися з меншинами. Але нічого подібного, як на сході України, на Закарпатті не відбудеться.

"Великої проблеми на Закарпатті ми не отримаємо. Хоча треба відслідковувати можливі провокації. Вже було два інциденти, влаштовані польськими екстремістами з проросійських організацій проти угорців Закарпаття. Україна повинна продовжувати імплементацію мовної статті закону про освіту. Водночас треба проводити консультації, вести переговори. І не варто Угорщині розраховувати на те, що свої внутрішні питання вона зможе вирішити за наш рахунок", – наголошує Димов.

Політолог додає: в України багато фронтів, де ми ведемо боротьбу з російським агресором або його маріонетками, сателітами і васалами. Зокрема, є проугорські сили, які хотіли б повернутися до великої Угорщини і використати події в Україні для своїх реваншистських планів. Тому треба розуміти ризики реалізації пропутінських планів в Україні.

Валерій Димов також зазначає: угорці Закарпаття стали заручниками нехтування Україною обов'язку захистити права національних меншин.

Джерело: 24 канал
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...