"Політична агітація у навчальному закладі": Ляшко втрапив у новий скандал, порушивши чинне законодавство України (фотофакт)

Не встигли ще стихнути пристрасті навколо його весілля, на якому наречена була в червоній сукні і забутися інцидент про те, як головний радикал лузав насіння і кидав лушпиння на підлогу стадіону – виник новий скандал з його участю.
Зараз 45-річний Ляшко проводить бурхливу діяльність: їздить по регіонах, працює з виборцями і всіляко звітує про це в соціальних мережах. Так, днями він виклав у себе на сторінці в соцмережі Facebook знімок з Сновської дитячо-юнацької спортивної школи, що на Чернігівщині. У підписі Олег Валерійович звітує, що “ми (“Радикальна партія” – ред.) допомогли відремонтувати будівлю, роздягальні і встановити новий спортивний майданчик”, передають Патріоти України.

І так, все це похвально і добре, якби не одна деталь, яка стривожила громадськість і підписників пана Ляшка: на знімку школярі в партійних футболках РП вишикувані в шеренги.

Крім того, фотографію радикал зробив в освітньому закладі (порушення закону про агітацію), тому ситуацією зацікавилися в міністерстві освіти. Але конкретного коментаря звідти ще не було.

Користувачі мережі відразу ж відреагували на фотографію гострими коментарями: “Бл*ха, політична агітація в навчальних закладах (а тим більше в школі) заборонена”, “Як учителя прокоментують цю маячню з перевдяганнями. Я не уявляю, як я б відреагувала, якби хтось із політиків одягнув футболку зі своєю символікою на мою дитину”, “хто дозволив одягнути дітей в це позорище?”.

Як розповів журналістам Євген Мудрицький, директор цієї спортивної школи, вони таку акцію не планували: “Вийшло не так, як хтось планував або не планував. Я не знаю, в усякому разі, ми не планували”.

Сновський міський голова вже взяв пояснювальну записку від директора школи – той стверджує, що коли зайшов в спортзал, діти вже стояли в футболках. “Які мої дії? Зривати їх я не можу”, – каже чоловік.

Як виявилося, офіційний захід за участю депутатів організовувала не освітня установа, а партійний осередок. Крім Ляшка, приїхали нардепи з інших партій – вони повинні були відкривати нову футбольну площадку.

“Очевидно, або помічники депутатів, або батьки це ініціювали. Їм запропонували футболки в подарунок”, – вважає Євген Мудрицький. Він сам є членом іншої партії, за яку ніколи в школі не агітував, а міський голова взагалі безпартійний.

Відзначимо, що регіональні сайти Чернігівщини рясніють новинами-подяками особисто Ляшку і депутатам від його партії, які привітали випускників області.

“Мова про голову фракції “Радикальної партії” у Верховній Раді Олега Ляшка, наших земляків-нардепів – Василя Амельченка і Олега Купрієнка та керівника Чернігівського обласного відділення РПЛ, депутата Чернігівської обласної ради Олега Авер’янова”, – значиться в нотатках.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...