Політична ситуація в Польщі: Українофоби здають позиції українофілам

30% поляків підтримали б на наступних президентських виборах нинішнього голову Європейської ради Дональда Туска. Чинний президент Польщі Анджей Дуда обійшов його лише на 0,5%.

Туск був главою уряду Польщі з 2007-го до 2014 року

Голову Європейської ради і колишнього прем'єр-міністра Польщі Дональда Туска на посту президента країни хотіло б бачити 33% поляків. Про це свідчать дані опитування, проведеного IBRiS для видання Rzeczpospolitа, передають Патріоти України.

Опитування, проведене 4 квітня, свідчить про те, що від чинного президента Польщі Анджея Дуди Туск відстає лише на 0,5% – Дуда має підтримку 33,5% опитаних.

Видання нагадує, що за даними опитування, проведеного у серпні 2017 року, Дуда міг розраховувати на 36,2% голосів, а Туск – лише на 20,5%, що свідчить про зростання підтримки екс-прем'єр-міністра Польщі.

Туск був главою уряду Польщі з 2007-го до 2014 року. Голова Європейської ради неодноразово критикував дії керівної партії Польщі "Право і справедливість" і багато рішень влади країни, наприклад проведення судової реформи або внесення поправок до закону про Інститут нацпам'яті. У січні Туск заявив, що уряд Польщі зацікавлений у членстві в ЄС тільки через гроші.

Вибори президента Польщі відбудуться у 2020 році.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...