"Політика Заходу з "умиротворення" - це спроба "закрити очі" і не робити жорстких дій для свого захисту", - Горбулін

Країни Заходу припускаються помилки, коли не приймають жорсткі дії для свого захисту в низці конфліктних ситуацій, зокрема з Росією і Північною Кореєю.

Володимир Горбулін

Про це в статті для ZN.UA пише радник президента, директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін, передають Патріоти України.

"Ми спостерігаємо певний масштабний реверсивний процес: цивілізований світ, вийшовши в ХХI століття з величезними планами на мирний і благополучний розвиток, зіткнувся із реваншистською Росією, яка спочатку стрімко відкинула нас назад, у 80-і роки, а тепер готується звертати історію назад і далі", - зазначив він.

Експерт наголосив, що світ має всі шанси опинитися у ситуації, "схожій із зовні тривожним, внутрішньо кризовим 1946-м роком".

"У всякому разі корейська проблема, що зародилася в ті роки, зараз знову повертаєтьсят "на круги своя", тільки вже в більш зловісному, апокаліптичному масштабі", - упевнений радник Порошенка.

"Загроза в тому, що сьогодні модель поведінки Заходу - це знову модель"умиротворення". Це знову спроба "закрити очі" і не робити жорсткі дії для свого захисту. Втім, це цілком зрозуміло геоісторично: під час холодної війни Захід мав раціональну і глибоку мотивацію - він розумів, що захищав, від кого і навіщо. Тому жорсткі реакції - одна з прикмет часу конфронтації у холодній війні ХХ століття", - додав Горбулін.

Він також навів історичний приклад у цьому контексті. "У 1952 році офіційний Париж вигнав із французької столиці відому радянську організацію прикриття і структуру впливу КДБ - "Всесвітня рада миру". Вигнав якраз за те, в чому сьогодні звинувачують проросійські структури на Заході: підрив політичної стабільності, пропаганда, деконсолідація західних суспільств. Сьогодні ж у Франції на повну силу працює російський медіахолдинг "Супутник", з грудня 2017 року почне мовлення Russia Today France, а в самому центрі Парижа в 2016 році побудований Свято-Троїцький собор, який обійшовся Росії у десятки мільйонів євро. Залишилось з Афін знову повернути "Всесвітню раду миру" назад, до Парижа, - і коло замкнеться", - резюмував глава Національного інституту стратегічних досліджень.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...