"Полювання на ведмедя": В Європі за запитом США вже затримали п’ятьох російських хакерів

В Європі за запитом Сполучених Штатів Америки за останні дев'ять місяців затримали щонайменше п'ять ймовірних російських хакерів.

Про це передає Associated Press, передають Патріоти України.

Зазначено, що росіянина Євгена Нікуліна заарештували в Празі в жовтні 2016 року. Офіційно його звинувачують у причетності до хакерських атак на сервери соціальних мереж і файлообмінників.

Російського хакера Станіслава Лісова затримали в січні в аеропорту Барселони. Його підозрюють у розробці вірусу, який вражає банківські комп'ютерні системи.

Крім того, в Барселоні в квітні за запитом США заарештували Петра Левашова. Згідно зі звинуваченням прокурорів, він керував мережею з десятків тисяч заражених вірусами комп'ютерів, які використовували кіберзлочинці. Левашов всі звинувачення заперечує. Якщо його визнають винним, то в США йому загрожує тюремний термін довжиною понад п'ятдесят років.

Також на початку липня в Латвії заарештували Юрія Мартишева і вже екстрадували в США. Влада підозрює його в електронному шахрайстві, а також заподіянні шкоди комп'ютерним системам. За даними спецслужб США, Малишев вів свою діяльність з 2006 року.

Зазначено, що на днях суд в Каліфорнії пред'явив росіянину Олександру Віннику звинувачення у відмиванні 4 млрд доларів. Вінника затримали в Греції за запитом США. За версією слідства, росіянин причетний до зламу однієї з найбільших біткоін-бірж.

Арешти проходять на тлі американського розслідування про можливе втручання Росії в президентські вибори.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...