Полковник ВДВ дуже багато знає: "До якого би терміну не засудили затриманого, Гратов розуміє, наскільки він цінний для Росії, що його в будь-якому випадку будуть міняти", - військкор

Затриманий українськими прикордонниками російський офіцер Валерій Гратов перебуває в слідчому ізоляторі, умови утримання – хороші.

Гратов – на передньому плані зі зброєю  Фото: Andriy Tsaplienko / Facebook

Про це журналіст Андрій Цаплієнко розповів в інтерв'ю "Радио Свобода", передають Патріоти України.

"Усі його прохання виконують. Він там, наскільки я знаю, скаржився на їжу, на те, що в нього незручний матрац – йому туди зручний матрац доставили. Я сумніваюся, що з нашими громадянами, які опинилися в полоні "ДНР" і "ЛНР", або з ув'язненими в Росії поводяться так само", – зазначив журналіст.

"У Гратова високооплачуваний адвокат. Хто платить – я не знаю", – додав він.

Зі спілкування з Гратовим стало зрозуміло, що він усвідомлює свій статус і свою цінність для Росії, підкреслив Цаплієнко.

"Гратов більш досвідчена людина, і він розуміє, наскільки він цінний для Росії, розуміє, що його в будь-якому випадку будуть міняти. Який би термін йому не дали, у чому би його не звинуватили, він достатньо цінний і піде на обмін. Це для нього не мотив і не аргумент, що він отримає 15 років в Україні, тому що в кінцевому підсумку його поміняють", – сказав він.

За словами Цаплієнка, затриманий російський офіцер поводиться стримано й заперечує всі звинувачення.

"Іноді жалісливо щось говорить, іноді щось згадує, по-дружньому спілкується зі слідчими, дружньо спілкувався з нами, без камери. Але він явно бреше, маніпулює, усе заперечує. Іноді, коли з ним говориш, ти його якось розслабляєш – і він забуває, де перебуває. Тоді прослизають якісь речі, які говорять про те, що він не просто так перебував на сході України, що він брав участь у бойових діях", – розповів він.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...