Польща відзначилася новим випадом у бік України

Варшава не може вибирати Києву героїв, але не має наміру мовчати про злочини УПА проти поляків на Волині. Про злочини "Армії Крайової" проти українців при цьому воліє не згадувати

голова Інституту національної пам'яті (IPN) Польщі Ярослав Шарек

Про це заявив голова Інституту національної пам'яті (IPN) Польщі Ярослав Шарек, передають Патріоти України з посиланням на "Укрінформ".

"IPN не може визначати українського народу, яких героїв він повинен собі вибрати. Однак інститут не може мовчати про злочини проти поляків, здійснених на Волині та східній Малопольщі", - сказав він.

При цьому Шарек наголосив, що українців і поляків можуть об'єднувати інші герої наприклад, Симон Петлюра чи генерал Марко Безручко, який захищав місто Замосць від більшовиків.

Він також зазначив, що між Польщею й Україною дуже добре розвивається співробітництво в галузі обміну архівними документами. За його словами, через кілька тижнів будуть опубліковані 1,5 тис. сторінок архівних документів польською та українською мовами, що стосуються діяльності комуністичних органів безпеки проти ОУН і УПА на польських землях.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...

Хіти тижня. День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети

субота, 16 вересень 2023, 6:41

17 вересня за новоюліанським календарем (до 1923 року - 30 вересня) українці святкують день ангела Віри, Любові, Надії і Софії. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в церкву, і попросити у ікони трьох великомучениць здоров'я...