Польща вимагає від США розширення санкцій проти РФ

​Польща хоче, щоб США включили в список санкцій будівництво газопроводу "Північний потік-2".
Матеуш Моравецький

Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький в інтерв'ю виданню Dziennik Gazeta Prawna за результатами суботньої зустрічі з держсекретарем США Рексом Тіллерсоном, передають Патріоти України.

"Так, ми говорили про "Північний потік-2". Ми (Польща) хочемо, щоб будівництво газопроводу Nord Stream 2 потрапило під санкції американського закону від 2 серпня 2017 року, в якому йдеться про санкції проти Росії", - заявив Моравецкій. Він підкреслив, що нинішня інтерпретація даного закону держдепартаментом США є "неоднозначною, і Польщу це не задовольняє".

"Це дуже важливий пункт в переговорах з США. Тут йдеться не тільки про енергетичну безпеку, але й про безпеку всього регіону", - підкреслив польський прем'єр. За словами Моравецького, Тіллерсон в ході переговорів визнав, що диверсифікація джерел енергопостачання повинна стати спільним пріоритетом для країн Центрально-Східної Європи.

"США зацікавлені інвестиціями в розвиток інфраструктури, яка не тільки дозволить приймати скраплений газ в Польщі і Хорватії, а й транспортувати його в подальшому в країни, які не мають доступу до моря", - пояснив Моравецький.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...