Польський міністр звинуватив СРСР в розв'язанні Другої світової війни

Варто відкоригувати історичне оповідання і привести факти: СРСР сприяв початку Другої світової війни, а боротьбу проти німців почав лише тоді, коли став жертвою агресії.

Так заяву російського посла в Польщі Сергія Андрєєва прокоментував глава польського МЗС Вітольд Ващиковський, передають Патріоти України з посиланням на Радіо Польща.

В інтерв'ю, опублікованому в четвер у виданні Rzeczpospolita, посол Росії в Польщі, коментуючи знесення пам'ятників Червоній Армії в Польщі, зазначив, що "поправка до Закону про декомунізацію не містить прямих посилань на меморіали радянських солдатів, а говорить загалом про заборону пропаганди тоталітарного режиму ".

"Досить визнати, що ці пам'ятники не є комуністичною пропагандою, а лише вираженням вдячності загиблим воїнам, завдяки яким Польща як і раніше існує", - сказав Сергій Андрєєв.

На питання про те, чи існувала б сьогодні Польща без цих жертв, він відповів, що ні. "При звільненні Польщі в її нинішніх кордонах були вбиті 600 тис. радянських солдатів, 55% від усіх людських втрат Червоної Армії в Європі за межами СРСР з 1945 року. Таким чином, в Польщі загинуло більше наших солдатів, ніж в Німеччині і у всіх інших європейських країнах, разом узятих", - зазначив російський посол.

"Я б відкоригував би це історичне оповідання, тому що не можна почати історію радянсько-польських відносин, польсько-російських відносин з 1945 року, від моменту звільнення від німецької окупації. Необхідно пам'ятати, що Радянський Союз сприяв початку Другої світової війни, а також разом з німцями вторгся до Польщі. Таким чином, це спільна відповідальність за розв'язання Другої світової війни", - сказав глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський в коментарі виданню wPolsce.pl.

Польський міністр також підкреслив, що Радянський Союз "вів боротьбу проти німців в своїх власних інтересах, тому що кілька років він був жертвою німецької агресії". "Я б почав коригувати оповідання, посилаючись на факти", - зазначив він.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...