Польський віце-консул виправдовується після своїх заяв про Львів

Віце-консул генерального консульства Республіки Польщі у Луцьку Марек Запур стверджує, що не називав Львів "польським містом".
Марек Запур

Про це повідомляє офіційний сайт генкосульства, передають Патріоти України.

" ..Слова, які мені приписують вирвано з контексту і перекручено. Я не говорив про те, що Львів є польським містом. Я чітко зазначив, що Львів був польським містом у 1918 році, коли більшість його мешканців становили поляки", - наголосив дипломат.

При цьому питання Криму і Донбасу, каже він, було наведено ним "як приклад, що звинувачення у польській окупації Волині настільки ж абсурдні, як звинувачення України в окупації Криму".

"Очевидно, не всі мене зрозуміли", - додав Запур.

Перед цим завідувач відділу Рівненського краєзнавчого музею Ігор Марчук повідомив у Facebook про те, що під час "круглого столу" у краєзнавчому музеї міста Рівне дипломат назвав Львів "польским містом" й нібито звинуватив Україну у тому, що вона "окупувала" Крим і Донбас.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...