Польських студентів, які запалювали фаєри на Личаківському кладовищі, оштрафували

Трьох студентів із Польщі Личаківський райсуд Львова визнав винними у хуліганстві, але під час виголошення вироку взяв до уваги поведінку підсудних і позитивні відгуки за місцем їх навчання.

30 листопада Личаківський районний суд Львова визнав винними в хуліганстві трьох студентів із Польщі, які 22 листопада запалили фаєри на Личаківському цвинтарі Львова. Про це інформує сайт суду, передають Патріоти України.

"Під час розгляду справи обвинувачені свою вину у вчиненому визнали повністю і щиро розкаялися. Суд, ураховуючи покарання, яке у судових дебатах, просив застосувати до обвинувачених прокурор, визнав їх винними у вчиненні злочину та призначив покарання у виді 8500 грн штрафу кожному", – ідеться у повідомленні.

Призначаючи покарання, суд урахував позитивні відгуки про студентів за місцем навчання, їхнє каяття і допомогу в розкритті злочину.

"Згідно з обвинувальним актом, троє громадян Республіки Польща за попередньою змовою придбали десять факелів піротехнічних, після чого прибули на територію Державного історико-культурного музею "Личаківський цвинтар". Підійшовши до польських військових поховань, підпалили два фаєри, створюючи небезпеку пошкодження поховань, із метою зневажити пам'ять про померлого, продемонструвати зневажливе ставлення до місця поховання та суспільних, релігійних принципів і традицій", – зазначили в суді.

Вирок набуде чинності за місяць, якщо його не оскаржать.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...