Помер продюсер культових фільмів 80-90-х років

На 75-му році життя помер відомий продюсер Ендрю Вайна.

Ендрю Вайна

Смерть Ендрю наступила в його рідному Будапешті, передають Патріоти України з посиланням на закордонні ЗМІ. Він помер після тривалої хвороби.

Пам'ять продюсера вшанував легендарний актор Арнольд Шварценеггер, який знімався в його фільмах про Термінатора: "Енді Вайна був дорогим другом і революційною силою в Голлівуді. Він довів, що для того, щоб зробити такі грандіозні фільми як "Термінатор-2" або "Згадати все", не обов'язково потрібні студії. У нього було величезне серце і він був одним з найбільш щедрих чоловіків. Я буду сумувати за ним. Подумки з його родиною".

Ендрю Вайна народився 1 серпня 1944 року в Будапешті. У 1956 році, у віці 12 років, він емігрував до Канади. Незабаром його батьки втікли з Угорщини в США. Сім'я возз'єдналася в Лос-Анджелесі.

У 1975 році Ендрю Вайна разом з Маріо Кассаром заснував компанію Carolco Pictures, яка виробляла блокбастери. Серед найвідоміших проектів продюсера - перші три частини "Рембо", "Червона спека", "Згадати все", "Міцний горішок 3: Відплата", "Суддя Дредд", "Евіта", а також кілька частин "Термінатора".

У 1989 році Ендрю Вайна заснував в Угорщині найбільшу кіно- і DVD-дистриб'юторську компанію "Інтерком".

У 2011 році угорський уряд призначив його урядовим комісаром, відповідальним за стратегію збереження і розвитку угорського кінематографа.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...