Помер відомий український музикант (фото)

Причина смерті музиканта поки що не повідомляються.

14 червня на 67-році життя помер талановитий музикант Юрій Чернявець, передають Патріоти України.

Причина смерті музиканта поки що не повідомляються. Юрій Чернявець – один з троїстих музик родини Маньо, так званої "Тячівської банди" (або як ще називають ансамбль в народі - "Маньовчики").

Талановитий музикант грав на бубні та саморобній "пльонці", яка видає оригінальні звуки, схожі на переливчастий свист. Про смерть музиканта у соцмережі повідомив режисер Шон Вільямс, який знімав фільм про родину Маньо.

Юрій Чернявець

"Сьогодні наш світ втратив велику людину. Юрій був теплою, турботливою і надзвичайно талановитою людиною. Він був душа компанії, постійний фіґляр, який протягом 40 років розважав незліченну аудиторію своєю віртуозністю та гумором як частина сімейного гурту Маньо з Тячева (Закарпаття). Вічна пам’ять, Юрій Чернявець, 1951-2018", – пише режисер.

Засновником колективу був скрипаль Юрій Чернявець. Народився у 1920 році на румунській стороні річки Тиса в селищі Малий Тячів. Музиканта більше знали за прізвиськом "Маньо". Грав переважно на весіллях. Після його смерті у 1982 році, інші члени родини Йосип Чернявець, Михайло та вже нині покійний Юрій Чернявець продовжили грати на весіллях разом з місцевим скрипалем-віртуозом Іваном Поповичем.

У Будапешті у 2003 році 100-тисячним тиражем вийшов перший диск гурту. Декілька разів були учасниками і відомого музичного фестивалю Sziget. А у 2008 році в Угорщині про них зняли документальний фільм "Остання коломийка".

У вересні 2010 року гурт відвідав на запрошення Нью-Йорк. "Тячівська банда" грала два концерти: в Українському національного осередку в Іст-Віллідж та в Центральному парк Нью-Йорку на "Літній сцені", спільно з відомими циганськими ансамблями Америки.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...