Померла легендарна українська співачка

На 89-му році життя померла українська оперна співачка Діана Петриненко.

Діана Петриненко

У суботу ввечері на 89-у році життя померла українська оперна співачка, народна артистка СРСР Діана Петриненко. Про це повідомив режисер Сергій Проскурня у Facebook, передають Патріоти України.



«Щойно відійшла у Вічність Діана Петриненко... матуся Тараса... Діаночка... люблю», - написав Проскурня.

Інформацію про смерть Петриненко підтвердив також генеральний продюсер Українського радіо Дмитро Хоркін.

Діана Петриненко народилася 8 лютого 1930 року в селі Білоусівці, що тепер у Черкаській області. Закінчила Київське музичне училище і Київську консерваторію (1955), клас професора М. Єгоричевої.

У 1958-1961 роках - аспірант консерваторії. У 1955-1958 роках - солістка (сопрано) Державної хорової капели "Думка", в 1962-1988 роках - солістка Київської філармонії. Професор київської консерваторії з 1991 року.

Гастролювала в США, Канаді, Італії, Франції, Японії, Угорщини, Фінляндії.

Діана Петриненко є матір’ю українського співака Тараса Петриненка.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...