Помста ображених: Росія не випускає з країни іноземців без "виїзної візи"

У Росії почали вимагати дозвіл на виїзд із країни для працюючих там громадян "безвізових" Грузії та України.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала російська телеведуча Анна Монгайт, повідомляють Патріоти України.

Телеведуча розповіла, що спеціально найняла няню з Грузії, щоб та могла супроводжувати сім'ю в подорожах без зайвої паперової тяганини. 15 червня сім'я Монгайт відлітала до Іспанії на канікули, взявши з собою і няню для догляду за дитиною, проте на паспортному контролі в московському аеропроту Домодєдово на них чекав неприємний сюрприз.

"Виявилося, тепер всі іноземці, які отримали в Росії посвідку на проживання або довгострокове право на роботу, для виїзду за її межі зобов'язані отримувати "Виїзні візи". Справжні, як у СРСР. Тобто всі ці шенгенські безвізові грузини, українці і молдавани, які легально працюють у Росії, повинні будуть отримувати у неї дозвіл, наприклад, щоб з'їздити додому", - розповіла росіянка.

За словами Монгайт, няню не тільки не відпустили до Іспанії, але ще і виписали штраф розміром 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за те, що вона прийшла без виїзної візи на паспортний контроль "неінформованою".

"Виїзні візи ввели 10 днів тому. Про них ніхто не знає. Але вже можна брати штраф. Роблять їх 20 днів, потрібно збирати складний "пакет документів". Як до Англії. На наші обурені крики, людина розповіла, що все що тут відбувається записується на відео і "спробуйте ще посперечатися, ми продовжимо тоді з вами!" Діти плакали. понуру няню відправили кудись у світ штрафів і принижень, назад до Росії, яку вона зобов'язана полюбити не виїжджаючи", - поділилася телеведуча.

Пост Монгайт викликав величезний ажіотаж у соцмережі. Всього за кілька годин він набрав близько 4 тисяч лайків, понад тисячу репостів і кілька сотень співчутливих коментарів.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...